Makoto Jutsu Do :Wat, voor Wie en Waarom?


 

 Wat?             

          Makoto Jutsu Do is een door ons aangepaste, hedendaagse stijl van de Japanse krijgskunst, Ju Jutsu, zonder echter de echte Japanse “roots” uit het oog te verliezen. Het oude Ju Jutsu van de Samoerai was ten tijde van oorlog immers een hoge vorm van zelfverdediging. In het dagelijkse leven was het echter een manier van leven, een spirituele kunst, welke men verkreeg na jarenlange training van lichaam en geest. Met Onze Club willen we dezelfde weg inslaan. Enerzijds doen we aan zelfverdediging en zijn de technieken daarom aan ons hedendaags leven aangepast; anderzijds kan dit slechts bekomen worden door aandacht te schenken aan het spirituele aspect van de kunst.

 

         Makoto Jutsu Do is de “weg van de oprechte technieken”: vechten met een perfecte controle. We gaan tot de grens van wat menselijk aanvaardbaar is, maar niet er over. Op die manier blijven we perfect binnen het wettelijk aspect van wat “zelfverdediging”  inhoudt.

 

 Voor Wie?

               Makoto Jutsu Do is voor iedereen toegankelijk (vanaf 7 jaar) die sport, vrije tijd, plezier, vriendschap, humor en zelfverdediging wil combineren.  Vechten is niet de hoofdzaak, wel de beheersing van lichaam en geest. Diegenen die dus denken om in enkele lessen de kneepjes van de kunst te kennen, zijn er aan voor de moeite.  Makoto Jutsu Do is voor iedereen toegankelijk, maar enkel zij die bereid zijn om gedurende langere tijd hun lichaam en geest te trainen, zullen progressie maken en plezier beleven aan deze verdedigingskunst om uiteindelijk het ultieme te bereiken: de zwarte band.

 

Waarom?

                 In de eerste plaats om jezelf te kunnen verdedigen zal je waarschijnlijk zeggen. Akkoord, maar wat als je na jarenlange training nog nooit bent aangevallen en je dus je technieken niet hebt kunnen gebruiken? Is dat dan allemaal verloren tijd en moeite geweest? Helemaal NIET! De meeste Jujutsuka’s zullen merken dat hun geest na jarenlange training veranderd is qua mentaliteit. Ze staan anders in de wereld: zelfverzekerder, maar toch met de 2 voeten op de grond en ze kunnen alles in het dagelijkse leven beter overzien. Dit alles komt door het geestelijke aspect “Zen”, onherroepelijk verbonden met elke Japanse gevechtskunst.


Makoto
Makoto Jutsu Do vzw

Kapittelbossen 50, 2200 Herentals

 

Soke Sensei Juul Verachtert

 +32 (0)474 03 61 50

 juul.verachtert@makotojutsudo.com

Trainingen gaan door in

Sport Vlaanderen Herentals (Bloso)

Vorselaarsebaan Herentals

 

 


Makoto Jutsu Do heeft een partnership met Tozando France