Wat is Makoto Jutsu Dō ?

            

          Makoto Jutsu Do is een door ons aangepaste, hedendaagse stijl van de Japanse krijgskunst, Ju Jutsu, zonder echter de echte Japanse “roots” uit het oog te verliezen. Het oude Ju Jutsu van de Samoerai was ten tijde van oorlog immers een hoge vorm van zelfverdediging. In het dagelijkse leven was het echter een manier van leven, een spirituele kunst, welke men verkreeg na jarenlange training van lichaam en geest. Met Onze Club willen we dezelfde weg inslaan. Enerzijds doen we aan zelfverdediging en zijn de technieken daarom aan ons hedendaags leven aangepast; anderzijds kan dit slechts bekomen worden door aandacht te schenken aan het spirituele aspect van de kunst.

          Makoto Jutsu Do is de “weg van de oprechte technieken”: vechten met een perfecte controle. We gaan tot de grens van wat menselijk aanvaardbaar is, maar niet er over. Op die manier blijven we perfect binnen het wettelijk aspect van wat “zelfverdediging”  inhoudt.

 

 Voor Wie is Makoto Jutsu Dō ?

 

               Makoto Jutsu Do is voor iedereen toegankelijk (vanaf 7 jaar) die sport, vrije tijd, plezier, vriendschap, humor en zelfverdediging wil combineren.  Vechten is niet de hoofdzaak, wel de beheersing van lichaam en geest. Diegenen die dus denken om in enkele lessen de kneepjes van de kunst te kennen, zijn er aan voor de moeite.  Makoto Jutsu Do is voor iedereen toegankelijk, maar enkel zij die bereid zijn om gedurende langere tijd hun lichaam en geest te trainen, zullen progressie maken en plezier beleven aan deze verdedigingskunst om uiteindelijk het ultieme te bereiken: de zwarte band.

 

Waarom Makoto Jutsu Dō beoefenen?

 

                 In de eerste plaats om jezelf te kunnen verdedigen zal je waarschijnlijk zeggen. Akkoord, maar wat als je na jarenlange training nog nooit bent aangevallen en je dus je technieken niet hebt kunnen gebruiken? Is dat dan allemaal verloren tijd en moeite geweest? Helemaal NIET! De meeste Jūjutsuka’s zullen merken dat hun geest na jarenlange training veranderd is qua mentaliteit. Ze staan anders in de wereld: zelfverzekerder, maar toch met de 2 voeten op de grond en ze kunnen alles in het dagelijkse leven beter overzien. Dit alles komt door het geestelijke aspect “Zen”, onherroepelijk verbonden met elke Japanse gevechtskunst.

 

Wat maakt Makoto Jutsu Dō anders?

 

          Anders dan bij andere stijlen maken we geen gebruik van vaste KATA technieken welke tot in het oneindige moeten herhaald en ingeoefend worden. Wij brengen Kata tot zijn essentie in de vorm van Genri, welke kleine maar zeer effectieve principes zijn. Die Genri zijn de grondbeginselen waarrond techniek kan opgebouwd worden. Elke Genri is bovendien opgebouwd uit telkens vijf Genshi: dit zijn elementaire deelprincipes of steunpunten en vormen de bouwstenen van de Genri.

          Kihon Waza zijn voorbeeld technieken waarin het gebruik van de Genri toegepast worden op verschillende aanvallen en afweren. Het zijn in principe  voorbeeld technieken voor de lagere banden. Maar omdat ze vrij te interpreteren en uit te voeren zijn, worden ze al snel losgelaten en worden het vrije combinatietechnieken of Kumiawasi Waza. 

          Dit maakt Makoto Jutsu Dō zo anders, omdat elke Jūjutsuka uiteindelijk zijn eigen manier van werken gaat opbouwen uit enkel de vaste Genri en Genshi. Deze geven oneindig veel mogelijkheden en daardoor kan iedereen er zich ergens wel in vinden.

 

Terug
Terug
Makoto
Makoto

wij passen kansentarief toe
wij passen kansentarief toe
Federatie
Federatie
Thuisbasis Dojo
Thuisbasis Dojo
Partnership Tozando France
Partnership Tozando France
Kazuki Sushi
Kazuki Sushi

Makoto Jutsu Do v.z.w. - Kapittelbossen 50 - 2200 Herentals - +32 (0)474 03 61 50 - RPR Turnhout Onr: 0897.225.650

www.makotojutsudo.com - info@makotojutsudo.com