Artikel uit Nnieuws 17/08/2023
Artikel uit Nnieuws 17/08/2023

Gepost door Herman Gezelle

Jujutsu boomt in Herentals & Neteland

Het afgelopen jaar kende de jūjutsu-club van Herentals een ongekende groei. Intussen telt de club 6 zwarte banden die elk een deel van de trainingen op zich nemen. Op die manier wordt elke jūjutsuka op zijn of haar niveau begeleid.


Het komende sportjaar wil de club blijven groeien.

 

"Daarom stelt ze in september, tijdens de maand van de sportclub, alle trainingen open voor iedereen die kennis wil maken met deze Japanse zelfverdedigingssport", zegt  Bob Van Roy, Nidan-budo.

 

"Trainingen zijn er op zaterdagvoormiddag vanaf 09u00 (senioren en junioren) en op maandagavond vanaf 19u00 (zwaardtraining en senioren) en gaan door in de vernieuwde dojo van Sport Vlaanderen.

 

De deelname is GRATIS en de deelnemers zijn verzekerd via Sport Vlaanderen. Het is wel best om vooraf in te schrijven op: www.makotojutsudo.com. Daar kan je ook meer informatie vinden over de werking van de club." Foto rr.

 Youtube Link intervieuw
Youtube Link intervieuw
Artikel uit Nnieuws 23/05/2023
Artikel uit Nnieuws 23/05/2023

Interview Guy Verellen

Unieke Japanse Torii siert MakotoJu Jutsuclub in Kapittelbossen : 'Efficiënte verdedigingssport, ook onmisbaar voor meisjes'

Voorzitter Luc Claes : 'Eerlijke en toegankelijke Ju Jutsu, de ongewapende vorm van vechtkunst, zeker ook onmisbaar voor meisjes en dames'

 

"Makoto Jutsu Do vzw wil ook dit werkjaar verder een droom waarmaken, namelijk het bijbrengen van eerlijke en toegankelijke Ju Jutsu, de ongewapende vorm van vechtkunst van de samoerai", zegt voorzitter Luc Claes. 

'Je ziet in de criminaliteitscijfers duidelijk dat ieder weekend op fuiven, concerten, in zomerbars, of gewoon op straat meisjes lastig gevallen worden of belaagd, of misbruikt.  Ook familiaal geweld is een groeiend probleem.   Door een opleiding Ju Jutsu kan je jezelf efficiënt verdedigen en je belager meteen neutraliseren.

 

Onze club heeft als Japanse naam: Makoto Jutsu Do en dit wil zeggen: "De weg van de eerlijke technieken".

Daarom hebben we sinds kort onze leerplannen zo opgevat dat technieken van in het begin volledig gegeven worden en toch een evolutie mogelijk is van beginner naar gevorderde.

 

In plaats van met een vaste Kata (standaardtechnieken) werken we nu met basisprincipes. Elk basisprincipe gebruik je op verschillende manieren. Een beginneling maakt grotere bewegingen en werkt meer op balans om de techniek uit te voeren. Een hogere graad heeft een betere controle op zijn bewegingen en gebruikt meer klemmen of drukpunten.

 

Onze club doet niet  aan competitie in wedstrijdverband.  We vallen niet aan maar leren ons verdedigen tegen alle mogelijke agressie.

 

In onze vzw hebben wij verschillende stijlen, namelijk Katana Do (de weg van het zwaard), Budo (de weg van de krijger) en Wakamono Do (de weg van de jeugdige). Deze 3 stijlen worden op wekelijkse basis getraind.

 

Hiervoor kan iedereen, met de goede ingesteldheid en de juiste leeftijd, inschrijven. Wakamono Do kan je leren van ± 7 jaar tot 14 jaar.  Budo kan vanaf 14 jaar en Katana Do vanaf 16 jaar tot ...', besluit voorzitter Luc Claes. 

 

De Japanse Torii in de Kapittelbossen wordt ook een Pokémon Stop.

 

Supergezonde Uji Matcha (Kyoto)

Na het interview kregen de protagonisten van Ju Jutsu Makoto Ryu vzw Juul en Luc van buurman PuurMatcha.be nog een supergezonde Ceremonial Uji Matcha (Kyoto) aangeboden. 

Japanse cultuur staat dus centraal in de Kapittelbossen in Herentals. Een unicum in de EU.

 

Welkom 温かい歓迎 Atatakai kangei : kijk op  www.makotojutsudo.com  - contact  bestuur@makotojutsudo.com

 Artikel uit Nnieuws 09/03/2023
Artikel uit Nnieuws 09/03/2023

Jujutsu club Herentals in Honbu Dojo : intense 2e dan- en menkyo ceremonie

Shihanke Luc Claes ontving  de leden van Jujutsu club Herentals in de Honbu Dojo voor de 2e dan- en menkyo ceremonie.   De zwarte banden demonstreerden voor de clubleden en voor hun familieleden wat zij het voorbije jaar geleerd hadden.

Tevens werden door Soke Sensei Juul Verachtert diploma’s uitgereikt aan Steven Wijnants (4e dan), Veerle Verachtert (2e dan), Bob Van Roy (2e dan) en Kris Diels (1e dan katanado).

Jūjutsu is een niet competitieve zelfverdedigingssport voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. Je leert niet alleen om je te verdedigen tegen verschillende aanvallen, maar je traint ook in het uitvoeren van verschillende tegenaanvallen zoals stoten en stampen, worpen en klemmen. De aangeleerde technieken in Jujutsu zijn dan ook veelzijdiger dan bij andere Japanse krijgskunsten. Zo wordt ook geoefend om zich te verdedigen tegen een aanval met een wapen (bvb. een mes).

Jujutsu Herentals traint in de vernieuwde Dojo van Sport Vlaanderen Herentals op maandagavond (zwaardtraining en Budo voor volwassenen) en zaterdagvoormiddag (Budo voor volwassenen en jeugd van 7 tot 14 jaar). Iedereen mag komen proberen tijdens proeflessen.

Alle informatie en inschrijven voor een proefles HIER.

 Artikel uit Nnieuws 16/06/2023
Artikel uit Nnieuws 16/06/2023

Gepost door Herman Gezelle

Jujutsu club Herentals met demo in Sport Vlaanderen

Nu zaterdagvoormiddag 24 juni  sluit de jūjutsu-club van Herentals haar sportjaar af met een knappe demonstratie in de aula van Sport Vlaanderen Herentals. 

 

Bob Van Roy, Nidan-budō 'De jeugdige en de iets minder jeugdige leden die een volgende gordel in de budo of katanadō gehaald hebben, tonen wat zij het voorbije jaar geleerd hebben en ontvangen hun diploma. 

 

Iedereen is welkom vanaf 09u45. Na de demonstratie is er een receptie, aangeboden door de club. Een ideale gelegenheid dus om kennis te maken met deze vorm van Japanse zelfverdediging.

 

Meer info: https://www.makotojutsudo.com/ of info@makotojutsudo.com

 Artikel uit Nnieuws 27/12/2022
Artikel uit Nnieuws 27/12/2022

Gepost door Herman Gezelle

Jujutsuclub Herentals met zéér goede voornemens 2023 : leerzame cursus zelfverdediging

 

Heb jij al goede voornemens gemaakt voor 2023?  In januari organiseert Makoto Jutsu Do een cursus zelfverdediging voor iedereen vanaf 14 jaar.

 

'En met iedereen bedoelen we ook écht iedereen, man of vrouw, jong of minder jong, sportief of minder sportief, het maakt echt niet uit', zegt Bob, Nidan J ūJutsu.

 

'En bovendien aan een spotprijs van slechts €20 (o.m. voor de verzekering).

 

De cursus zelfverdediging bestaat uit 4 basislessen op zaterdagochtend van 09.00 tot 10.30 en 4 herhalingslessen op maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Kom je op zaterdag, dan heb je de mogelijkheid om 's maandags extra te oefenen. Kan je enkel op maandag aanwezig zijn, geen nood alles van zaterdag wordt zeker herhaald, zodat je zeker ook de volledige cursusinhoud hebt gekregen. De eerste les start op zaterdag 07/01/2023 uur in Sport Vlaanderen Herentals (Bloso).

In het programma komen zeker volgende thema's aan bod:

  • Alert zijn voor risico's
  • Focus op zelfvertrouwen
  • Omgaan met gevaarlijke situaties
  • Zorgen voor eigen veiligheid
  • Tips & Tricks

Heb jij zoiets van: "Dat heb ik nu  altijd eens willen doen, maar ik ben er nooit toe gekomen", dan is nu wel het moment aangebroken.

 

Alle informatie en een inschrijvingsformulier kan je terugvinden op: https://www.makotojutsudo.com of je kan een mail sturen naar info@makotojutsudo.com

 

Wees snel met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt !

 

Wil je kennismaken met Jūjutsu of met Japanse zwaardvechtkunst, dan kan je op dezelfde website een proefles aanvragen.

 

 

 

 wij passen kansentarief toe
wij passen kansentarief toe
Federatie
Federatie
Thuisbasis Dojo
Thuisbasis Dojo
Partnership Tozando France
Partnership Tozando France
wij doen mee met de uitpas
wij doen mee met de uitpas

Makoto Jutsu Do v.z.w. - Kapittelbossen 50 - 2200 Herentals - +32 (0)474 03 61 50 - RPR Turnhout Onr: 0897.225.650

www.makotojutsudo.com - info@makotojutsudo.com