Makoto Bu Do


  Onder Makoto Budo vallen alle senioren en junioren vanaf 14 jaar. De stijl is zuivere Jujutsu, hoofdzakelijk gebaseerd op de Hakko Ryu en de Makoto Ryu Jujutsu. De technieken zijn wat aangepast aan onze westerse wereld. Zo zijn er bij de Hakko Ryu aanvallen op een persoon in seiza (kniezit), terwijl dit omgevormd is tot aanvallen op personen die op een stoel zitten,  waarmee we de lijn van Makoto Ryu Jujutsu  blijven volgen.

 

Ook beweging vinden we heel belangrijk en daarvoor putten we terug uit de Hakko Ryu; de  technieken in de Makoto Ryu zijn te statisch geworden. Hoewel Jujutsu dus het hoofddoel blijft, zijn we niet blind voor andere stijlen en gaan we toekomstgericht stages en samenwerkingen met andere clubs en stijlen niet uit de weg, om zo onze stijl verder uit te bouwen. Zo zullen we bijvoorbeeld ook de “judoworpen” die ook zeer effectief zijn, bij integreren in onze technieken.

     
 De stijl kent 3 lage Kyu-graden (wit, geel, oranje), 3 hoge Kyu-graden (groen, blauw, bruin) en 5 Dan-graden. Vanaf blauw (2de Kyu) krijgt de Jujutsuka toegang tot de Yudansha trainingen om zich specifiek te kunnen voorbereiden op de hogere graden en Menkyo. Iedereen behalve onze Wakamono ,s (jeugd) draagt een Hakama (Wit of zwarte broekrok) . 
Makoto Jutsu Do vzw

Kapittelbossen 50, 2200 Herentals

 

Soke Sensei Juul Verachtert

 +32 (0)474 03 61 50

 juul.verachtert@makotojutsudo.com

Trainingen gaan door in

Sport Vlaanderen Herentals (Bloso)

Vorselaarsebaan Herentals

 

 


Makoto Jutsu Do heeft een partnership met Tozando France