Makoto ryu ju jutsu


De Makoto Ryu is een verfijning en samenvatting van verschillende stijlen zoals :        Ju jutsu in het algemeen, Daito Ryu, Aikido, Hakko Ryu en nog andere.

Ze is tevens vervolledigd met eigen discipline en logica.

Het onderricht in de Makoto Ryu is vooral bedoeld voor de verfijnde mens, die een afschuw heeft van geweld en ruwe technieken.

 

 

Deze mens geeft de voorkeur aan een maximale efficiëntie met een minimale spierkracht om de aanvaller te bedwingen.

 

Hiervoor baseren wij ons in de Makoto Ryu op 4 basisprincipes nl. stand, houding, balans en techniekTevens viseren we de vitale plekken van het menselijk lichaam volgens geselecteerde tsubu punten uit de Japanse Shiatsu.


De leraar geeft hiertoe het voorbeeld. De leerling volgt dit voorbeeld telkens opnieuw, maanden lang, jaren lang. De leraar tracht hierdoor te bereiken dat de leerling het zuiver technische volledig beheerst. Geest en lichaam komen dan tot volledige harmonie. Op dit punt zal de geest de actie overnemen. Er kan geen gedachte zijn bij het beoefenen van deze krijgskunst. Er is geen seconde om te denken. Als men handelt moeten het voornemen en de handeling gelijktijdig zijn. Om dit doel te bereiken zijn echter jaren van intensieve training in de wasa nodig.

Wasa kunnen we definiëren als een soort van vaste techniek die overgedragen worden van leraar op leerling. Deze krijgt de gelegenheid om, volgens de traditie van de oude Japanse opvattingen, de "weg" te volgen en zich zo te ontplooien. Een belangrijk principe in deze Japanse Ryu is dat de beoefenaar zich in de eerste plaats aan de traditie houdt. Vrijheid of creativiteit worden in de basisopleiding niet toegestaan. De leerling stelt zich als doel het begrijpen van eeuwige waarden van de Makoto Ryu. Wanneer de leerling de wasa volledig beheerst, worden veel variaties op deze wasa mogelijk. Deze technieken werden aangepast aan de Europese normen. Inzake cultuur en lichaamsbouw is de westerse mens immers zeer verschillend van de oosterse mens. De technieken zijn toegankelijk voor iedereen: jong en oud, zwak of sterk, vrouw of man. Spierkracht is niet vereist, aangezien de technieken hoofdzakelijk berusten op het begrijpen van de menselijke anatomie en psychologie. Wanneer we kunnen werken met een ontspannen geest en lichaam zijn de technieken veel efficiënter dan wanneer we alleen maar spierkracht gebruiken. Zodra de leerling dit inziet en zijn technieken ook zo probeert uit te voeren, zal vooruitgang vlug merkbaar zijn.

Het uiteindelijke doel dat we willen bereiken is een volledige éénwording en harmonie van lichaam en geest binnen deze "Kunst". 

Makoto Ryu is dus zeker niet alleen weggelegd voor superfitte en sportieve mensen.

Weerbaarheid, zelfvertrouwen en zelfcontrole ligt binnen het bereik van iedereen.

Het aanleren van deze ingesteldheid vraagt wel tijd en volgehouden training.


De Makoto Ryu stijl is officieel opgericht op 25/01/1993 door Sensei "Wim Van Dooren", voorheen Shihan kaiden sandan kitshu bij Hakko Ryu.

 

wij passen kansentarief toe
wij passen kansentarief toe
Federatie
Federatie
Thuisbasis Dojo
Thuisbasis Dojo
Partnership Tozando France
Partnership Tozando France
Kazuki Sushi
Kazuki Sushi

Makoto Jutsu Do v.z.w. - Kapittelbossen 50 - 2200 Herentals - +32 (0)474 03 61 50 - RPR Turnhout Onr: 0897.225.650

www.makotojutsudo.com - info@makotojutsudo.com